Sinaián tartják a világ közszolgálati műsorszolgáltatóinak a találkozóját szeptember 12-én és 13-án. A PBI (Public Broadcasters International) idei, immár 26-ik kiadását a Román Közszolgálati Rádió szervezi.

A konferenciát a Román Rádió ideiglenes vezérigazgatója, Georgică Severin nyitotta meg, aki felszólalásában reményét fejezte ki, hogy a kétnapos konferencián sikerül helyreállítani az audiovizuális sajtó alapelveit, továbbá megnevezni mindazokat a kihívásokat, amelyek a közszolgálati műsorszolgáltatókat érintik.

A találkozón jelen volt Teodor Meleşcanu külügyminiszter is, aki kijelentette: a közszolgálati rádiók páratlan és alapvető társadalmi-gazdasági szerepet töltenek be Európában, ahol értékeinket, gazdasági érdekeinket és kulturális sokszínűségünket közvetítik.

Jean-Paul Philippot, az Európai Műsorsugárzók Uniójának (EBU) elnöke szerint a sinaiai konferencia résztvevői azért vannak együtt, hogy felhívják közönségük figyelmét a közszolgálati műsorszolgáltatók tájékoztató, szórakoztató és nevelő szerepére. Mint mondta: a közszolgálati műsorszolgáltatók hivatása, hogy tájékoztassanak egy olyan világban, amely tele van álhírekkel és propagandával, neveljenek úgy, hogy megmutassák minden családnak a világ összetettségét, illetve szórakoztassanak különböző nyelven és módon. Azaz globális tartalmat biztosítsanakműsoraikkal minden állampolgár számára ? összegzett az EBU elnöke.

http://www.pbi2017.srr.ro