Meghallgatták ma délelőtt a parlamenti szakbizottságok az új kormány miniszterjelöltjeit, a Parlament két háza adásunkkal egy időben kezdődő együttes ülésén bizalmi szavazással dönt az új kormány beiktatásáról.

Megtartja helyükön a bizalmatlansági indítvánnyal megbuktatott Grindeanu-kabinet minisztereinek többségét a szociálliberális koalíció, a 27-ről 28 tagúra bővülő kormány névsora 11 új nevet tartalmaz – derült ki tegnap, miután a koalíciós pártok jóváhagyták Mihai Tudose miniszterelnök-jelölt beiktatásra váró kormányának összetételét.

Ma – belső hírforrásokra hivatkozva – a Mediafax hírügynökség arról tájékoztat, hogy új nevek is felkerültek az eddigi tervezett listára. Ilyen például Adrian Ţuţuianu, aki a SRI munkáját felügyelő parlamenti bizottság elnöke, ő venné át a védelmi tárcát. A belső források alapján, Ionuţ Mişa venné át a pénzügyminisztériumot, ő eddig a tárca államtitkára volt. A Mediafax úgy tudja, hogy az előzetes nevek ellenére, mégis maradna Florian Bodog az egészségügy élén.

A Szociáldemokrata Párt ülése végén, Mihai Tudose kormányfőjelölt bemutatja a miniszterek végleges listáját.