Reggel 9 órától meghatározatlan időre szóló általános sztrájkba léptek a román légi irányítók. Noha a Romatsa vállalat és a Közlekedési Minisztérium bíróságon kérte a munkabeszüntetés törvénytelenné nyilvánítását, a tárgyalást kora délutánra halasztotta a Bukaresti Törvényszék. Máris számos járat késik, és többet  töröltek.

A légi irányítók tegnap jelentették be, hogy ma reggeltől általános sztrájkba lépnek. Válaszként a Ryanair el sem indította a Temesvárról, Romából és Berlinből Bukarestbe tartó járatát, pedig az előbbinek 7.55 órakor, tehát a munkabeszüntetés előtt kellett volna leszállnia.

Az Otopeni repülőtér tájékoztatása szerint 14 járat várhatóan késik, ugyanakkor a többiekkel kapcsolatban egyelőre nincs hivatalos közlés. Az ország repülőterein teljes a bizonytalanság. A kolozsvári repülőtéren tájékoztatás helyett a repülőtársaságokhoz irányítják az érdeklődő utasokat.

UPDATE A sztrájk kirobbanása után egyetlen gép szállt fel Otopeni-ről, a Tarom RO301-es frankfurti járata, az is több mint egyórás késéssel.

UPDATE 2 Felfüggesztették sztrájkjukat a légi irányítók. A hírt a szakszervezet szóvivője, Florin Diaconu jelentette be. A bukaresti nemzetközi repülőtéren harminc járatnak volt félóránál nagyobb késése.