Az átlagosnál melegebb, többnyire szép időben lesz részünk a következő két hétben, viszont a pünkösdöt is magába foglaló hosszú hétvégén, június 1-je és 5-e között jóformán mindenütt záporok, zivatarok várhatók ? közli az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

Az előrejelzés szerint Erdélyben szerdáig fokozatos felmelegedés várható, a csúcshőmérséklet a 28 Celsius-fokot is elérheti. Ezt követően lehűl a levegő, június 3-a és 7-e között 22-23 fokos nappali átlaghőmérséklettel kell számolni. Május 31-étől mindennap lehet kisebb esőzésekre számítani, jelentősebb mennyiségű csapadék június 1-jén, illetve 5-én és 6-án eshet.

A Bánságban és a Körösök vidékén melegebb lesz, mint ilyenkor általában, szerdáig 26-30 fok között alakul a nappali csúcshőmérséklet. Jövő héten a legmagasabb hőmérsékleti értékek 26-28, a legalacsonyabbak 13-14 fok körül várhatók. Június 1-jén kiterjedt területeken várhatók esőzések, de június 4-e és 11-e között is előfordulhatnak elszórt záporok.

Máramarosban is nagyon meleg lesz szerdáig, amikorra 29 Celsius fokos csúcshőmérsékletet jósolnak. Ezt követően június 3-áig fokozatosan csökken a hőmérséklet, majd újabb felmelegedés következik, és június 9-én ismét 26 fokos nappali csúcshőmérsékletre kell számítani. Záporokra május 31-én és június 1-jén, illetve június 5-6-án és 9-10-én van kilátás. (Agerpres)