Az államfő szerint Románia teljesítette célkitűzéseit a NATO-tagállamok állam- és kormányfőinek brüsszeli csúcstalálkozóján.

Klaus Iohannis üdvözölte, hogy Donald Trump elnök megerősítette az Amerikai Egyesült Államok elkötelezettségét a NATO, illetve a keleti szárny közös védelme és megerősítése mellett, többek között azzal a közelmúltbeli ajánlattal, amelynek értelmében 2018-ban 3,4 milliárd dollárról 4,8 milliárd dollárra növelik az Európai Viszontbiztosítási Kezdeményezés elnevezésű programra szánt finanszírozást.

Románia szövetségesei értékelik azt, hogy az ország védelmi célra szánja a bruttó hazai termék két százalékát, ugyanakkor azonban hangsúlyozták, hogy ezt az összeget a célnak megfelelően kell elkölteni, ami a kormány felelőssége ? mondta az államfő.
A brüsszeli NATO-csúcson Donald Trump amerikai elnök az EU vezetőivel is találkozott. A zárt ajtók mögött folyó megbeszélésen az amerikai elnök élesen kikelt a német külkereskedelmi többlet miatt.

A Spiegel értesülése szerint Trump a találkozón úgy fogalmazott: ?A németek rosszak, nagyon rosszak?. Az egyik résztvevőtől származó információk alapján az elnök az USA-ban eladott sokmillió német autó kapcsán mondta ezt, hozzátéve, hogy ?szörnyű. Ezt meg fogjuk állítani?.