• Astăzi seara la Institutul Balassi din Bucureşti va avea loc un vernisaj ?i o proiec?ie de film, intitulat ?Róth Miksa: Raze de soare colorate?. Vernisajul va fi deschis de preşedintele comisiei pentru politică externă de la parlamentul din Budapesta, Németh Zsolt. Róth Miksa (1865?1944) a fost fondatorul şi conducătorul celui mai cunoscut şi mai prolific atelier de vitralii cu inserţie din plumb şi de mozaicuri din Ungaria, înaintea celui de-al Doilea Război Mondial. Creaţiile sale unice ornează, printre altele, palatul reginei olandeze din Haga, cea mai mare biserică din Oslo, Teatro Nacional din Mexico City, şi tot el a realizat proiectul şi modelul pentru ?perdeaua de cristale?, executat de firma lui Tiffany.
  • În circa 18 luni vor putea fi finalizate lucrările care vor permite ca în total 130 de localită?i din Ungaria să beneficieze de apă potabilă netratată chimic, din zona Aradului, conform unui proiect româno-ungar. Construirea conductei de 33 de kilometri, prin care se va exporta în Ungaria apă potabilă din rezervele jude?ului Arad, a început în vara anului trecut.
  • Parlamentul de la Budapesta ar putea vota astăzi proiectul de lege cu privire la transparenţa activităţii organizaţiilor civile. Proiectul prevede între altele că ONG-urile care primesc sprijin din străinătate trebuie să declare sumele mai mari de 7,2 milioane de forinţi, adică 24 mii de euro. Printre aceste organizaţii se numără Amnesty International, Comitetul Helsinki ?i Greenpeace Ungaria, etc.
  • Avem un interviu cu consultantul adictolog de la Caritasul din Gheorgheni (Kedves Rita) care vorbeşte despre diferitele depenenţe (cum ar fi: de alcool/droguri/nicotina/ medicamente/jocuri de noroc/internet/comportament), clasificarea dependentelor, factori in formarea dependentelor, dependente „moderne”, posibilitatile de iesire din diverse dependente, etc.
  • Grupul german B Braun (cu afaceri de 6,4 miliarde de euro) va investi 120 de milioane de euro într-o fabrică în judeţul Timiş în care se vor produce soluţii perfuzabile. Lucrările la noua fabrică vor începe în luna septembrie a acestui an, urmând să genereze circa 300 de locuri de muncă.

Bejegyzés navigáció