?Hagyomány az, ami él a múltból, kapcsolódik a jelenhez és folyamatosan bővül a jelen múlttá válása által.? (Szajbély Mihály)

Lőrincz Zsuzsánna
Lőrincz Zsuzsánna

A székelyudvarhelyi Artera Alapítvány úgy ápolja az erdélyi népművészet és a sajátos mesterségek hagyományait, hogy közben az időhiánnyal küszködő, az egymásra figyelésről már-már megfeledkező kézműves partnereit egymás mellé tereli, közösség formálására ösztönzi. Az alapítvány alapvető feladatának tekinti a szakmai képzések és továbbképzések, tapasztalatcserék szervezését, valamint a kézművesekkel való folyamatos kapcsolattartást. Közművelődési tevékenysége közösségápoló-, interkulturális programok szervezésére, kézműves mesterségek akkreditált képzéseinek szervezésére, valamint kulturális, népművészeti tevékenységre összpontosul. Az ARTERA Alapítvány mától új csoportokba várja az érdeklődőket.

Pakot Mónika
Pakot Mónika

Adásunk első felében az alapítvány vezetőjét, Lőrincz Zsuzsánnát hallják, majd Pakot Mónikát kérdezzük a magbörzéről, amelyet a Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért az ECOMOTIVE projekt keretében szervez holnap 17 órától a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtárban.

Hallgassa meg a műsort!