• Bruxelles-ul trebuie oprit şi responsabilitatea guvernării trebuie păstrată în continuare în mâinile forţelor naţionale – a declarat premierul ungar, miercuri, în cadrul ceremoniei festive organizate la Muzeul Naţional Ungar.
  • Conferinţa „România şi Ungaria – reconciliere franco-germană sau război rece” organizata de Fundaţia Universitară a Mării Negre a coincis cu „Ziua maghiarilor de pretutindeni” şi a urmărit viitorul relaţiei bilaterale româno-ungare, în condiţiile în care se remarcă, în ultima perioadă, o schimbare a tonalităţii declaraţiilor politicienilor de la Budapesta. Oana Bâlă – Preşedintele Fundaţiei Universitare a Mării Negre, Dan Dungaciu, consideră că, în ultima vreme, declaraţiile politicienilor de la Budapesta, în special cele ale premierului Viktor Orban, şi-au schimbat tonalitatea şi au devenit mai tăioase şi mai dezinvolte. În aceste condiţii, România trebuie să se gândească în ce mod va evolua relaţia bilaterală, mai ales după gestul autorităţilor maghiare care au interzis diplomaţilor să participe la Ziua Naţională a României.
  • Oferta turistică a judeţului Covasna, în care castelele şi conacele ocupă un loc primordial, va fi prezentată în cadrul unui festival ce va avea loc în această primăvară în oraşul Manchester din Marea Britanie. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Gruman Robert, a declarat că ideea organizării acestui festival aparţine comunităţii maghiare din Manchester, formată din aproximativ 30.000 de persoane. ( În jud. CV există aproape 200 de castele şi conace)
  • Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe susţine că nu are bani pentru punerea în aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 2/2017, care prevede creşterea cu 50% a salariilor artiştilor, administraţia locală propunând o majorare de 20%.  Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Eva, a declarat: acum este sarcina managerilor să vadă cum se pot încadra în valoarea propusă de primarie.
  • De la ora 19.00 la Institutul Balassi ? Institutul Maghiar din Bucuresti are loc Concertul festiv oferit de studenţii Universităţii de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta:Kökény Eszter (vioară), Dósa Csenge (vioară), Zsótér Zsófia (violă) şi Tomasz Máté (violoncel).  După concertul susţinut la Bucureşti, vor evolua la Odorheiu Secuiesc, la invitaţia Filarmonicii Ţinutului Secuiesc, la Bastion în Sfântu Gheorghe, în organizarea Centrului de Cultură Arcuş, precum şi la Târgu Secuiesc, la invitaţia Casei de Cultură Vigadó.

Bejegyzés navigáció