Közzétette a szilveszteri terrortámadás feltételezett elkövetőjének fotóját a török rendőrség. A férfiról később saját készítésű videó is felkerült a híroldalakra, amelyen az látható, hogy az isztambuli Taksim téren sétálgat.

Hétfői sajtókonferenciáján Numan Kurtulmus török miniszterelnök-helyettes bejelentette: közel járnak a merénylő azonosításához. Hozzátette: vannak adataik a terrorista ujjlenyomatairól, és arról, hogy néz ki. Megerősítette azt is, hogy a rendőrség nyolc gyanúsítottat vett őrizetbe, akikről a helyi hatóságok azt feltételezik, hogy közük volt a vérengzéshez. Egyes hírek szerint a letartóztatottak száma már 12.

A szilveszter éjjeli merényletben 39-en meghaltak és 69-en megsebesültek, az áldozatok között sok a külföldi. A támadást az Iszlám Állam szócsöveként működő Aamák hírügynökség szerint ?a kalifátus egyik hősi katonája? hajtotta végre.

A Hürriyet című tekintélyes török napilap előzőleg titkosszolgálati forrásra hivatkozva hétfőn azt írta, hogy az IÁ egyik közép-ázsiai, feltehetően üzbég vagy kirgiz állampolgárságú tagja lehetett a merénylet elkövetője.