Internetes petícióban kérik a Progress Alapítványt, hogy vizsgálja felül döntését, miszerint január elsejével felfüggeszti az Erdélyi Riport portál működtetését.

A Demény Péter író, újságíró által a  peticiok.com portálon közzétett kérelmet több mint háromszázan írták alá. Úgy vélik, a megszüntetésre ítélt portálon ? minden ellenkező híreszteléssel szemben ? kiegyensúlyozott, tárgyilagos írások jelentek meg. Az ott dolgozó vagy bedolgozó újságírók minden műfajban alkottak, ráadásul mindenre figyeltek, a kül- és belpolitikától az irodalomig, a színháztól a menekültkérdésig ? sorakoznak az érvek.

Nagy-Debreczeni Hajnal, a Progress Alapítvány elnöke a Krónikának azt nyilatkozta: az Erdéplyi Riport nyomtatott kiadásának 2015-ös megszüntetése nyomán a szerkesztőségtől kérték, hogy egy év alatt futtassák fel az online változatot. Ez nem sikerült, a napi 150?200-as látogatottság szerinte a gyengébbnél is gyengébb, ezért született az a döntés, hogy egyelőre ilyen formában nem működhet tovább a portál. Hozzátette ugyanakkor, hogy ?megvizsgálják? annak a lehetőségét, hogy milyen változások lennének szükségesek a portál jobbá, olvasottabbá tétele érdekében. A portál megszüntetése ellen indult petíciót kommentálva hozzátette: a döntés már megszületett az online felület működtetésének szüneteltetéséről.