Hatpárti parlament alakulhat a tegnapi választásokat követően, amelyeket nagy fölénnyel nyert meg a Szociáldemokrata Párt, második helyen a Nemzeti Liberális Párt áll, a harmadikon pedig a Mentsétek meg Romániát Szövetség. A Központi Választási Iroda a szavazatok 99 százalékát számlálta meg. A Szociáldemokrata Párt a Szenátusban 46,09 század százalékot szerzett, a Nemzeti Liberális Párt a második 20,26 század százalékkal, a harmadik a Mentsétek meg Romániát Szövetség 8,55 század százalékkal. következő az RMDSZ 6,28 század százalékkal, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége 6,07 század százalékkal és a hatodik befutó a Népi Mozgalom Párt 5,34 század százalékkal.

A Képviselőházban azonos a sorrend: a Szociáldemokrata Párt 45,9, a Nemzeti Liberális Párt 19,88, a Mentsétek meg Romániát Szövetség 8,49, az RMDSZ 6,29, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége 5,64, a Népi Mozgalom Párt 5,06 század százalékot kapott. A tegnapi választások nagy meglepetése a Mentsétek meg Romániát Szövetség által elért eredmény. Nicuşor Dan, a politikai alakulat elnöke elmondta,  tekintettel arra, hogy olyan pártról van szó, amely hat hónapja jött létre rendkívüli öröm az, hogy a választópolgárok ilyen nagy számban szavaztak listájukra. Hangsúlyozta: a parlamentbe bejutó képviselőiknek kötelességük betartani a kampányban tett ígéreteiket, és a pártnak növekednie kell ugyanazon elvek mentén, a becsületességet és versenyképességet szem előtt tartva.

A tegnapi parlamenti választásokon 39 és fél százalékos volt a részvételi arány. Az 1989 utáni parlamenti választások sorában ez a leggyengébb részvételi arány.