• Circa 80 la sută din locurile de cazare în pensiunile agroturistice covăsnene din Asociaţia Naţională de Turism Rural Ecologic şi Cultural (ANTREC) au fost ocupate în minivacan?a prilejuită sărbătorirea Sfântului Andrei ?i a Zilei Na? Potrivit vicepre?edintelui ANTREC, Daragus Attila, pentru petrecerea de Revelion locurile de cazare la pensiunile din re?eaua (ANTREC) ? filiala Covasna sunt rezervate în procent de 100%, însă pentru Crăciun continuă rezervările.
  • ?Istoria Ţinutului Secuiesc?, apărută recent la Odorheiul Secuiesc, sub egida Academiei Ungare de Ştiinţe, este contestată de doi cercetători români din Cluj Napoca şi Sfântu Gheorghe, care consideră că lucrarea este redactată din perspectiva istoriografiei maghiare şi ?eludează sau minimalizează prezenţa şi dăinuirea populaţiei româneşti? în judeţele Covasna şi Harghita. Arhivistul Ioan Lăcătuşu din Sfântu Gheorghe şi istoricul Vasile Lechinţan din Cluj menţionează, printr-un comunicat de presă, că autorii celor trei volume apărute în limbile maghiară, română şi engleză omit în ?mod voit? sursele româneşti, sub pretextul ?precarităţii informaţiilor? şi ?literaturii de specialitate sporadice?.
  • În pădurile din zona Zetea-Liban, judeţul Harghita, şi din împrejurimile municipiului Odorheiu Secuiesc nu mai sunt brazi care pot fi folosiţi de Crăciun, deci ocoalele silvice nu se mai tem de hoţi. În aceste păduri brazii sunt sau prea bătrâni sau nu sunt specia utilizată de sărbători. În zona nu a fost prins până acum nici un hot de brazi.
  • Vineri la Şumuleu Ciuc va fi închisă în mod oficial Anul Comemorativ Marton Aron desfăşurat cu prilejul marcării a 120 de ani de la naşterea episcopului catolic. Ceremoniile sunt organizate împreună de către Cabinetul Premierului Ungariei, Consiliul Judeţean Harghita, Asociaţia Pro Patria şi Şcoala Populară de Artă a judeţului Harghita.

Bejegyzés navigáció