Erdogan elnök szerint egy tizenéves gyermek vitte be a bombát a kelet-törökországi lakodalomba, ahol a robbantásnak mintegy 5o áldozata volt. S az ISIS küldte a csemetét a kurd lakodalomba. Az áldozatok hozzátartozói viszont magát, Erdogan elnököt tartják a feladónak? A török miniszterelnök viszont óvatosabb. Szerinte még nem tisztázódott, hogy ki áll a merénylet mögött. Kinek higgyünk?

Én Ferenc pápának hiszek, aki nemrég Lészbosz szigetéről Rómába vitt néhány menekült családot, és gondoskodik róluk. Belőlük nem lesznek két lábon járó bombák Európában? És Soros György az, akinek szintén hiszek, mert arra biztatja az Európai Uniót, hogy áldozzon rá pénzt és fogadja be a migránsokat, különben emberi bombaraktárak alakulnak ki Európa körül. Mert mit várhatunk azoktól, akik éhezve, szomjazva, fedél nélkül hónapokon át várakoznak arra, hogy bejussanak az ígéret földjére? Nem turistaként érkeztek ide, hanem a vérontásból menekültek. Abból a vérontásból, amit a nagyhatalmak, a Biztonsági Tanács tagjai provokáltak ki Szíriában, Irakban, Afganisztánban ? hadd, ne soroljuk. Amerika futtatta fel Afganisztánban az Al-Kaidát; Oroszország és a többi nagyhatalom ? szíriai szembenállásukkal ? pedig az Iszlám Államot? Ezt sem érdemes folytatni. A lényeg az, hogy a közel-keleti pokolból Európába menekülők többsége ártatlan gyermek, aki a menekülttáborokban, a nyomor és a kiszolgáltatottság folytán radikalizálódik: két lábon járó bombává válik ? a menekülttáborok pedig bombaraktárakká alakulnak.

Ezt csak egyféleképpen lehet megelőzni: ha Európa országai befogadják a menekülteket, és gondoskodnak róluk. Szeretettel veszik körül őket; hazát és kenyeret nyújtanak nekik. Segítik őket abban, hogy feldolgozzák mindazt, amin átmentek, hogy kigyógyuljanak a lelki betegségből, amibe taszították őket az iszlamisták és ? ismétlem ? a híres nagyhatalmak.

Hogy a menekültek között vannak terroristák is? Hát annál könnyebben foghatók el azok, ha beengedjük és sittre tesszük őket, még mielőtt terrorkodtnának egyet.. Ezt csak az nem látja, aki nem akarja.

Ehelyett az európai nagyokosok ? franciák, belgák ? olyan törvényeket hoznak, amelyek tiltják az arab női népviseletet s a kendőzött arcot, mert hogy az vallásos, Nyugat-Európa pedig világi. Legújabban kifogásolják a burkini viseletét is ? ebben járnak fürödni az arab nők a Riviérán. Ahelyett, hogy örvendenének neki, hogy most már az arab nők is fürödni járnak.

Kedves EU, nyissa ki a szemét végre! Vagy vakoskodik ? arab kendő nélkül?