Lovassy Cseh Tamás nagy hangon megtámadta Molnár Júlia színésznőt, aki a nagyváradi Szigligeti Színház igazgatói tisztségére pályázik. Molnár Júlia ugyanis azt merte nyilatkozni, hogy ?Vissza kell hozni a közönségbarát darabokat a költséges és közönséget elriasztó alternatív darabok helyett.? Mert ?a nézőszám csökken, kevesen vannak a nézőtéren?. ?A legfontosabb ? mondta Molnár Júlia -, hogy kiszolgáljuk a nagyváradi adófizető közönséget. Szolgálni kell és nem erőszakoskodni. Minket erre tanítottak. A Bihar megyei embereket évtizedekig próbálták nevelni mindenféle rendszerek, de egyiknek sem sikerült, kár ezzel próbálkozni.?

Mindebből Lovassy Cseh Tamás arra következtet, hogy Molnár Júlia ?megelégedne a kantinosnéni szerepével? ? aki ugye olcsó és közönséges ételt tálal fel a kantinra szorulóknak. ?A minőségi színház partnerként kezeli, s nem félhülye zombiként tekint rá.? ?A színházak a közös gondolkodás helyei?? ?Az aktuális problémákról folytatott viták legfőbb fórumai? ? stb., stb. ?

Én nagyon félek a ?közös gondolkodástól?. Lovassy Cseh Tamás pártgyűlést akar tartani a színházban? Az aktuális problémákról folytatott viták is inkább összejövetelt kínálnak, illetve kívánnak ? politikait, tudományosat, bármilyent, de nem színházi előadást. Tehát a támadó nézetei erősen megkérdőjelezhetők. Miként az is, hogy a színháztól nevelést kíván, minden áron. Vagyis műkedvelést! Mert a profi szintű neveléshez speciális intézmények vannak: iskolák, óvodák, egyetemek. Legyen Molnár Júlia óvónéni ahhoz, hogy Lovassy Cseh Tamás szerint megfeleljen a színházigazgatói elvárásoknak? Valami baj van?

Persze Molnár Júlia is eldönthetné, hogy kiszolgáló akar-e lenni, vagy pedig szolgálni kívánja a nagyváradi közönséget ? vagyis azt teszi, amire tanították.

Furcsállom Lovassy Cseh Tamásnak egy másik állítását is, miszerint: ?Meleg Vilmos volt igazgató gyilkos pontossággal vezette ki színházát a komolyan vehető, szakmailag is elismert teátrumok sorából.? Hát én jártam még Váradon Meleg Vilmos igazgatása után is, és a színházat ott találtam ?a szakmailag elismert teátrumok sorában?. Hogy lehet ez?

Egyik vitatkozó sem győzött meg. Mart félrebeszéltek. Magáról a színházról szó sem esett. A színházról ? mint alkotásról, mint a nézőt valamivel megfogó valamiről. Mert a színpadon minden műfaj jogosult. És a nézőnek minden műfajra szüksége van. Bármely műfaj közönségbarát lehet, ha valóban művészi színvonalon adják elő ? ás közönségriasztó, ha csupán valamilyen spekulációt próbálnak megetetni a nézővel. Ezért jelenleg a meccs állása null?null. Lássunk színházat Váradon! ? a továbbiakban is.