• Comentatorul televiziunii publice din Ungaria, Knézy Jenő jr. care a transmis de la Olimpiada din Rio de Janeiro preliminariile concursului de înot la proba de 100 m. fluture la fete nu a pronunţat numele câştigătoarei Yusra Mardini. Ea face parte din Echipa Olimpică a Refugiaţilor. Knézy pe tot parcursul probei a vorbit despre altceva, menţionând că această probă ?pe noi oricum nu ne interesează?.

  • Este tot mai clar faptul că migranţii sosesc în Europa în mod organizat – a declarat György Bakondi, consilierul principal pe probleme de siguranţă naţională a premierului ungar. Bakondi a precizat că pe fundalul organizării, a apărut şi ideologia Statului islamic. Scopul organizaţiei teroriste este transferul în Europa a liniilor de front ale războiului şi destabilizarea UE. Potrivit lui Bakondi, este nevoie în continuare de menţinerea măsurilor sporite de apărare a graniţei ungaro-sârbe, a cărei importanţă a recunoscut-o şi Austria, după ce acolo ajung tot mai puţini migranţi pe căi ilegale. Conform consilierului principal pe probleme de siguranţă naţională, în acest fel, controlul austriac la punctele de trecere ale frontierei ungaro-austriece va fi necesar într-o măsură tot mai mică.
  • Intre 8-14 august Asociaţia K?ARTE organizează in Reghin a V-a ediţie a proiectului ?Pădurea rotundă?. Proiectul cuprinde o selec?ie de filme europene multipremiate din ultimul an. În paralel, cinci artişti vizuali sunt invitaţi în rezidenţă la ?Pădurea rotundă?, de unde vor dezvolta proiecte artistice plecând de la contextul social local (Reghin şi Târgu Mureş): Hajnalka Tarr (Ungaria), Tatiana Fiodorova (Republica Moldova), Marina Albu (România), Irina Spinu (România) şi Fekete Zsolt (România).
  • Aproximativ 100 de concurenţi din toate zonele ţării, de toate vârstele, au participat duminică, la Maratonul Secuiesc de la Miercurea Ciuc, competiţie tradiţională înscrisă în programul Zilelor municipiului.Printre participanţi s-au numărat maratonişti cu experienţă, dar şi parlamentari, aleşi locali sau adolescenţi aflaţi la prima cursă de acest fel. Ioan Constantinescu, are 64 ani, este din Ploieşti, a fost campion naţional de maraton în 2002, 2003, 2004 şi 2008, iar cursa de la Miercurea Ciuc a fost a 87-a din carieră. Cursa clasică de ştafetă a avut 42,2 kilometri şi s-a desfăşurat pe traseul Miercurea Ciuc – Sâncrăieni – Sântimbru – Sânsimion – Vrabia – Tuşnad – Vrabia – Sânsimion – Sântimbru – Sâncrăieni – Miercurea Ciuc. Astfel de competiţie, mai ales maratoane, sunt puţine în ţară, întrucât sunt greu de organizat, iar traseul este dificil – a declarat directorul Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport, Csiki András.

Bejegyzés navigáció