Legtöbb egyetemen lezárult már a felvételire való beiratkozás szakasza és elkezdődtek a vizsgák. A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem magyar helyeire hétfőn, július 25-én lesz a felvételi.

Ugyancsak hétfőn délelőtt 10 órától tartják az írásbeli vizsgát a Babe?-Bolyai Tudományegyetemen Fizika Karán, a Református tanárképző Karon, és déli 1 órától a Biológia és Geológia Kar Magyar Tagozatán. A Filmművészet, fotóművészet, média szak magyar tagozatán holnap lesz a második vizsgaforduló.

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Művészeti Karán július 25-31-e között bonyolítják le a vizsgákat.

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári és csíkszeredai karán még a beiratkozások zajlanak, ez  a szakasz július 25-27-ig tart.

A Bukaresti Egyetem idén is a legkeresettebb felsőoktatási intézmények közé tartozik, több mint 20 ezeren iratkoztak be a különböző karokra. Az Alkalmazott Idegen Nyelvek szakra 76-an jelentkeztek egy helyre. Az idegen nyelvek közül az olasz szakon 26, a portugálon 23, az oroszon pedig 13 jelentkező jut egy helyre.

Túljelentkezés van a Bukaresti Egyetem Hungarológia Tanszékén is, ahová idén összesen 35-en iratkoztak be a meghirdetett 15 (10 tandíjmentes és 5 tandíjas) helyre. A felvételi dosszié beadása alapján történik. Eredményhirdetés július végén lesz.