Kilencen életüket veszítették és 21-en megsérültek – köztük gyerekek is – a tegnap délutáni müncheni lövöldözésben. A rendőrség szerint egy 18 éves iráni-német kettős állampolgárságú fiú volt az egyedüli támadó, aki magával is végzett. A férfi a város északi részén lévő olimpiai parki bevásárlóközpontnál, majd egy gyorsétterem előtt és a bevásárlóközpontban is lövéseket adott le, ezután öngyilkos lett – közölte a bajor tartományi főváros rendőrsége. Az elkövető indítékairól egyelőre semmit sem tudnak, és nincs arra utaló jel, hogy lettek volna társai. A fiatalember több mint két éve lakott Münchenben és nem szerepelt a rendőrségi nyilvántartásban.

A lövöldözésben 3 ember életveszélyesen, 18 könnyebben megsebesült. A halottak között fiatalkorúak, a sebesültek között gyerekek is vannak ? nyilatkozta Hubertus Andrä rendőri vezető. A lövöldözés miatt 2300 rendőrt mozgósítottak.

Közben helyreállt a nyugalom a bajor fővárosban, a tömegközlekedést hajnalban újraindították, és nem kell ma elhalasztani rendezvényeket sem biztonsági okokból. A nyomozás újabb eredményeiről a mai nap folyamán számol be a müncheni rendőrség.

Horst Seehofer bajor miniszterelnök utasítására ma a gyász jeleként félárbócra eresztik a zászlókat a bajorországi állami intézményeknél.