A tegnapi nőnaphoz kapcsolódva, a mai félórában a nőiségről lesz szó. Úgy tűnik ugyanis, sikerszomjasnak, karrieristának vagy keménynek és bevállalósnak lenni ma sokkal kisebb erőpróba a nők számára, mint a saját nőiségük megélése.

Vendégünk, a hűséges hallgatóink számára már ismerős Sütő Annamária karabaksa nem azt állítja, hogy a mai nőnek ugyanúgy kellene élnie, mint száz éve, de szerinte ami bevált és működik, azt át kell menteni a jelenbe, hogy tovább adhassuk a leányainknak.

Sütő Annamária

Visszatalálva felmenői tőmondataihoz, amelyek ?annyi bölcsességet hordoznak magukban, mint egy-egy tankönyv?, Annamária elhatározta, hogy elindítja az Asszonyképzőt. Ezzel azt a tudást szeretné feleleveníteni, ?amelyben a nők még figyelembe vették az élet és a természet ciklusait, s nem mentek szembe vele?.

Az Asszonyképzőben tudatosan végig kísérik az életkört, a születéstől a halálig, hiszen ? Sütő Annamária szerint ? a nő, akkor tud igazán NŐ maradni és NŐni, ha a nehéz élethelyzetekből bölcsen, ezzel életerejét növelve tud tovább lépni. Megnézik, a hagyományban hogyan éltek az asszonyok, és ami évszázadok alatt jónak bizonyult, de időközben elvesztődött, újraértékelik és visszahozzák a mindennapokba.

A mai félórában betekintést nyerünk az Asszonyképző világába. Hallgassa meg a műsort!