Nem mond le a belügyminiszter. Gabriel Oprea ezt azután közölte, hogy találkozott az elnöki hivatalban Klaus Johannisszal. Az államfő tegnap esti sajtótájékoztatón is elmondta: meglátása szerint a belügyi tárcát vezető miniszterelnök-helyettes katasztrofálisan kommunikált a konvoját felvezető motoros rendőr múlt keddi halála kapcsán, ezért azt ?tanácsolta? neki, hogy fontolja meg a távozását. Az elnök hangsúlyozta: a közvélemény joggal vár magyarázatot az érintettektől.

Oprea hétfőn esti közleményében elhárította az elnök kérését, és azt sugallta, hogy az államfő megzsarolta. Rámutatott: az államfő kérése egyértelműen politikai, és mögötte Klaus Johannisnak az a törekvése áll, hogy megváltoztassa a kormány összetételét, de ő nem megy bele egy ilyen üzletbe, amelyben ráadásul ?egy nem létező felelősség? lenne a kormány bukásának az ára.

A Nemzeti Liberális Párt ma délelőtt a szenátusban egyszerű indítványt nyújtott be a belügyminiszter ellen, annak elfogadása azonban nem vonja maga után a tárcavezető leváltását.