• Legea votului prin corespondenţă nu asigură secretul votului, afirmă UDMR care a anunţat că nu susţine această propunere legislativă votată ieri, în Senat. Preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, a afirmat că formaţiunea sa ia în calcul atacarea legii la Curtea Constituţională, deoarece nu respectă articolul constituţional potrivit căruia votul este universal, egal, direct, secret şi liber exprimat.
  • Ungaria este deschisă cooperării pragmatice şi normale cu România, a afirmat, ieri, ministrul de externe de la Budapesta, Péter Szijjártó, intr-un interviu pentru agenţia MTI. El a adăugat că, dacă vor fi răspunsuri liniştitoare din perspectiva comunităţii maghiare din România, Ungaria este pregătită pentru finalizarea protocolului Comitetului mixt pentru minorităţi naţionale, a cărui negociere a fost începută în anul 2011.
  • Ministrul de externe Bogdan Aurescu, a afirmat într-un interviu pentru Agerpres, că există foarte multe lucruri pozitive în relaţia bilaterală, pe care o priveşte ca pe una cu un partener strategic.
  • Contestatarii Consiliului Naţional Secuiesc (CNS) au înfiinţat o organizaţie cu numele Consiliul Autodeterminării Secuieşti (CAS). Károly Csiby, fondatorul CAS, a declarat cotidianului transilvănean ?Krónika? că CAS a pornit ca o mişcare şi are în rândurile ei membri care sunt total nemulţumiţi de activitatea CNS, condus de preşedintele Balázs Izsák.
  • Scriitorul Dragomán György participă la Festivalul Internaţional de Literatură de la Timişoara, impreuna cu alti scriitori din Germania, Austria, Israel, Ucraina, Bosnia şi Herţegovina, Republica Cehă şi Republica Macedonia. Festivalul se concentrează pe popularizarea literaturii central- şi est-europene, motoul evenimentului fiind ?La Est de Vest / La Vest de Est?. Autorul din Ungaria va fi prezent la festival cu ocazia apariţiei romanului Máglya (Rugul) la editura Polirom, în traducerea lui Ildiko Gaboş-Foarţă, în toamna anului 2015. (21 ? 23 octombrie)
  • Lansarea cărţii ?Evreii şi cuvintele?, de Amos Oz şi de fiica sa, istoricul Fania Oz-Salzberger ? ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu.
  • Cel mai mare transportator internaţional de persoane din România, Atlassib, a anunţat că va dona, până în 30 septembrie 2016, un leu din fiecare bilet de călătorie vândut pentru susţinerea Fundaţiei pentru SMURD prin campania ?Respectăm Viaţa?.
  • Partea a II-a a emisiunii, ?Natúra Stúdió? va fi realizata de Benedek Csilla. Tema abordata: seninătatea şi încrederea de sine zi cu zi. Invitatul emisiunii va fi: Dr. Domján Mihály psiholog de specialitate şi terapeut familial din Kecskemét (invitatul ţine prelegeri în M-Ciuc)

Bejegyzés navigáció