A legfőbb ügyészség kihallgatta Ion Iliescut a CIA feltételezett titkos börtönei kapcsán ? jelentette az Agerpres hírügynökség ügyészségi forrásokra hivatkozva. Ezek szerint a volt államfőt körülbelül két6 hónapja, titokban idézték be Ioan Talpes volt elnöki tanácsossal, a külföldi hírszerzés (SIE) egykori igazgatójával együtt.

Az Agerpres megjegyzi: Iliescut azután idézték be, hogy a Der Spiegel című német lapnak adott interjúban állítólag elismerte a CIA romániai titkos létesítményeinek a létezését. Iliescu utólag cáfolatot tett közzé, és világossá tette: csupán azt ismerte el a német újságnak adott interjúban, hogy az amerikai kémszolgálat rendelkezésére bocsátottak egy épületet, ha tudomása lett volna arról, hogy mire használják a létesítményt, másként döntött volna.

A Der Spiegel azt írta, ?nyílt titok?, hogy a 2001. szeptember 11-i terrortámadások után Romániában tartotta fogva a CIA a gyanúsítottak közül a legfontosabbakat, és hogy Bukarestben 2002 és 2006 között megkínoztak embereket. A rabok között kellett lennie a 9/11-et kitervelő Khalid Sheikh Mohammednek is.