Nagy sikerrel szerepelt a Tompa Miklós Társulat Bartis Attila A nyugalom című darabjával a Sepsiszentgyörgyön 2015. június 2-10. között lezajlott XXII. Atelier Nemzetközi Színházi Fesztiválon, közölte a Marosvásárhelyi Színház Tompa Miklós Társulata. A Radu Afrim rendezésében színre vitt előadást a Claudiu Groza (a zsűri elnöke), Oana Stoica és Cristina Rusiecki kritikusok, Radu Dinulescu rendező, valamint Marius Deac irodalmi titkár alkotta zsűri több kategóriában díjazta.

A marosvásárhelyi társulat díjai  ?  nemzetiszinhaz.ro

A marosvásárhelyi társulat díjai ? nemzetiszinhaz.ro

A fesztiválon nagy közönségsikernek is örvendő produkció elnyerte a legjobb előadásnak járó nagydíjat, Radu Afrim a legjobb rendezés díját érdemelte ki, B.Fülöp Erzsébet pedig megkapta A legjobb színésznő díjat. Radu Afrimnak ítélték oda az Árkosi Művelődési Központ Különdíját is Bartis Attila A nyugalom című regényének dramatizálásáért.

Az előadás alkotói közül díjazásra jelölték még Bányai Kelemen Barna és Berekméri Katalin színművészeket, valamint Adrian Damian díszlet- és Márton Erika jelmeztervezőt.

A díjakat jelentő értékes képzőművészeti alkotásokat Sepsiszentgyörgyön 2015. június 10-én az Atelier Nemzetközi Színházi Fesztivál díjátadó ünnepségén adták át.

Bartis Attilával itt olvashatnak interjút.