• Fundaţia Pentru Comunitate a anunţat începerea perioadei de nominalizare pentru Premiul Mentor pentru excelență în educație 2020. Până la 31 decembrie 2020 pot fi propuşi acei profesori, antrenori, mentori care au reușit și reușesc să stimuleze copii talentați, care îi pregătesc pentru a face față competițiilor, care caută în permanență posibilitățile lor de dezvoltare. Fundaţia doreşte să premieze pe acei profesori, antrenori, mentori a căror excelență educativă a condus generații întregi spre succes, a căror activitate însă a rămas în umbră, fără recompense morale sau materiale.
  • Din cauza epidemiei de coronavirus la Arad şi în alte localităţi din Transilvania sunt comemoraţi astăzi cu o participare mai redusă de persoane cei 13 ofițeri ai armatei imperiale austriece executați în 1849 la Arad sub acuzația că s-au alăturat mișcării revoluționare a lui Lajos Kossuth și au susținut revendicările maghiare de independență față de Imperiul Austriac, încălcându-și astfel jurământul de fidelitate față de Casa de Habsburg.
  • Potrivit unui studiu realizat recent, de Institutul „Bálványos”, majoritatea maghiarilor din Transilvania care locuiesc în afara ţării au parte de condiţii de trai mai bune decât cele din România şi nu se pregătesc să se mute acasă în viitorul apropiat. Rezultatele cercetării au fost prezentate în numărul de luni al cotidianului maghiar „Krónika”.
  • Judecătorul András Zsolt Varga, născut la Târgu Mureş a fost desemnat de preşedintele János Áder în funcţia de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie a Ungariei (Kúria). Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie a Ungariei este ales de Parlament prin vot secret, la propunerea şefului statului, pentru o perioadă de nouă ani.
  • Un grup de iniţiativă din Odorheiu Secuiesc intenţionează să alcătuiască o colecţie sub denumirea Geofolk a tuturor porturilor populare din ţările globului, inclusiv cele ale minorităţilor din aceste state. Duminică publicul va putea viziona la Odorheiu Secuiesc, în cadrul celei de a XI. ediţii a Zilelor Ţinutului Secuiesc prima colecţie de fotografii, care prezintă 1700 de porturi populare de pe tot globul.
  • Fundația Comunitară Covasna a lansat un nou apel către ONG-urile cu sediul în județul Covasna de a participa la concursul anual de proiecte comunitare. Dintre cele înscrise, vor fi alese trei care vor lua parte la Licitația Civilă din Sfântu Gheorghe. Anul acesta au prioritate proiectele de ecologie, care au ca obiectiv îngrijirea și ocrotirea mediului, plantare puieți, împădurire și altele, informează organizatorii. Termenul final de înscriere este 16 octombrie

Bejegyzés navigáció