Kormányátalakítás várható

A család alkotmányos meghatározásának módosítását célzó népszavazás után kormányátalakításra kerül sor – közölte Liviu Dragnea. A Szociáldemokrata Párt elnöke péntek este, a PSD országos végrehajtó bizottsági ülése után úgy nyilatkozott, a kormányfő már elkezdte a miniszterek tevékenységének kiértékelését, és a referendum után újabb végrehajtó bizottsági ülést tartanak, amelyen eldől majd, hogy “a kormány szociáldemokrata párti tagjai közül ki marad meg tisztségében, és ki nem”. (tovább…)

Continue Reading

Tankönyvíró tanárhiány

Nincs elég tankönyvíró – jelentette ki csütörtökön Valentin Popa oktatási miniszter, amikor bemutatta féléves tevékenységi jelentését és hozzátette: a minisztérium ősszel létrehoz egy bizottságot, amelynek az lesz a feladata, hogy minél több tanárt kiképezzen arra, hogy képesek legyenek tankönyvet írni. (tovább…)

Continue Reading

Sztrájkkal fenyegetnek a tandíjmentes helyek csökkenése miatt

Csak ősszel osztják szét a tartalék helyeket ? nyilatkozta tegnapi sajtótájékoztatóján Valentin Popa tanügyminiszter, aki tagadta, hogy az elosztás politikai ismérvek alapján történt volna. A tanügyminisztérium a 2018-2019-es egyetemi tanévre kevesebb tandíjmentes helyet határozott meg többek között a Babe??Bolyai Tudományegyetem, a Bukaresti Tudományegyetem, a Temesvári Nyugati Tudományegyetem számára. (tovább…)

Continue Reading