Kárpáti Szics & Légió Hungária

Maszkkal a fejükön, „Európa vagy értünk van, vagy senkiért” feliratú zászlókkal vonultak vasárnap a Kárpáti Szics nevű ukrán szélsőséges szervezet tagjai Ungváron. A szélsőséges szervezet a Radikális szövetség menetén együtt vonult a magyar Légió Hungáriával, amelynek Facebook-oldala egy közös fotót is közölt a Kárpáti Szics tagjaival, ahogyan közösen tartják zászlóikat.

(tovább…) Continue Reading

Tizenegy pontos nyilatkozatot fogadtak el Kassán a “B9-ek”

Szükség van a NATO előretolt jelenlétére a Baltikumban és a Fekete-tenger térségében – állapította meg a bukaresti kilencek (B9) néven ismert, Bulgáriát, Csehországot, Észtországot, Magyarországot, Lettországot, Litvániát, Lengyelországot, Szlovákiát és Romániát magába foglaló országok államfőinek február 28-án, kassai csúcsértekezletükön aláírt nyilatkozta.

(tovább…) Continue Reading

Incidensek Ukrajnában

Erőszakos tüntetéseket váltott ki Ukrajnában az orosz diplomáciai képviseletek előtt az, hogy vasárnap egy tengeri incidensben orosz hadihajók tüzet nyitottak ukrán hadihajókra a Kercsi-szorosnál, és az orosz különleges egységek elfoglaltak három ukrán hajót – közölte az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet. (tovább…)

Continue Reading