Bűnvádi eljárás indult Darius Vîlcov ellen

Bűnvádi eljárást indított a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség Darius Vâlcov miniszterelnöki tanácsadó ellen a Román Hírszerző Szolgálat és a főügyészség közötti együttműködési megállapodás nyilvánosságra hozatala miatt. A DIICOT szerint a dokumentum közzétételével Viorica Dăncilă miniszterelnök tanácsadója államtitkot árult el, veszélyeztetve ezáltal a nemzetbiztonságot.

(tovább…) Continue Reading

Törvényesíteni próbálták a törvénysértést

Paradoxonnak tűnhet, de miközben tömegek vonultak utcára úgymond a korrupció legalizálása ellen tüntetni, és a korrupcióellenes ügyészségbe vetett bizalom a 60 százalékot is meghaladja, a román állampolgárok elsöprő többsége nem bízik az igazságszolgáltatásban. Ennek nyilván több oka lehet, de bizonyára köztük van, hogy az igazságszolgáltatás intézményei nem működnek átláthatóan. (tovább…)

Continue Reading

Ma este hét órától ülésezik a Legfelsőbb Védelmi Tanács

A lehallgatásokkal kapcsolatos alkotmánybírósági döntés nyomán ülésezik ma a Legfelsőbb Védelmi Tanács.Augustin Zegrean alkotmánybírósági elnök tegnap a sajtónak nyilatkozva elmondta: a döntés után senki nem ússza meg büntetés nélkül. Az alkotmánybíróság határozata hatályon kívül helyezte a titkosszolgálati megfigyelések és lehallgatások jogalapjául szolgáló törvénycikkelyt. (tovább…)

Continue Reading

Alacsony a terrorveszély

Idén a hatóság kezdeményezésére 9 külföldi állampolgárt nyilvánított nem kívánatos személynek a bukaresti táblabíróság, és őket ki is utasították az ország területéről – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Ovidiu Marincea, a Román Hírszerző Szolgálat szóvivője. (tovább…)

Continue Reading