Egy éve „élünk” a koronavírussal

Mától kezdődően az új, a nemzetközi szabványoknak megfelelő szabályok szerint számolják a településekre vonatkozó fertőzöttségi arányt, amelybe a gócpontokat is beleszámolják egy két héttel ezelőtt kiadott kormányrendelet értelmében – magyarázta Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter. Egy évvel ezelőtt, 2020. február 26-án vették nyilvántartásba az első koronavírus-fertőzött személyt Romániában. Azóta az igazolt esetek száma a 800 ezret közelíti, a valóságban azonban ennél sokkal több fertőzött lehet.

(tovább…) Continue Reading

Egy év koronavírussal

Egy évvel ezelőtt, 2020. január 11-én jelentették az első koronavírus által okozott halálesetet Kínában. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a vuhani egészségügyi bizottság aznap közölte, hogy két nappal korábban, 2020. január 9-én egy 61 éves páciens koronavírus miatt vesztette életét. A világszervezet által közölt grafikonokban éppen ezért a január 11-e referenciaidőpontnak számít.

(tovább…) Continue Reading

Elkezdődött ma a COVID-19 elleni oltási kampány a fővárosi Marius Nasta Intézetben és az egyetemi kórháznál

A bukaresti Marius Nasta Intézetben Florin Mihălţan orvosprofesszor, a koronavírusos betegeket ellátó csapat legfiatalabb tagja, Marian Nae önkéntesként dolgozó egyetemi hallgató, valamint a fertőzésen már átesett Daniela Voinea egészségügyi asszisztens kapta meg a vakcinát.

(tovább…) Continue Reading