Szigorú szabályok érvényesek az Angliából és Írországból érkezőkre – egyre több ország zár be az Egyesült Királyságból érkezők előtt

Romániban is felfüggesztették két hétre a Nagy-Britanniából és Észak-Írországból érkező repülőgépjáratokat, miután Angliában a koronavírus egy új törzse jelent meg. Az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU) vasárnap este hozta meg döntését, amely ma este hét órától lép érvénybe. Az Országos Vészhelyzeti Bizottság döntése értelmében azok a személyek, akik december 21-étől érkeznek Angliából, kéthetes karanténba kell vonuljanak.

(tovább…) Continue Reading

Iskolák zárva, járatok törölve

A havazás és hóviharok miatt az ország tíz megyéjében és Bukarestben  is szünetel ma az oktatás az iskolákban. A román állami vasúttársaság a havazás és jegesedés miatt 41 járatát függesztette fel többek közt Bukarest és Konstanca, Bukarest és Tulcea, Buzău és Konstanca, Craiova és Nagyszeben között. Az utasoknak azt javasolják, hogy indulás előtt a vasútállomásokon vagy a 021-9521-es telefonszámon kérjenek tájékoztatást a törölt járatokról vagy az esetleges késésekről. (tovább…)

Continue Reading