Csökkenő tendenciát mutat a munkanélküliség a Statisztikai Intézet adatai szerint

A szezonálisan kiigazított munkanélküliségi ráta 5,7 százalékos volt áprilisban, ami 0,1 század százalékpontos csökkenést jelent az előző hónapban jegyzetthez viszonyítva – közölte hétfőn az Országos Statisztikai Intézet (INS). Áprilisban 474 ezerre volt tehető a 15 és 74 év közötti munkanélküliek száma, míg egy hónappal korábban 485 ezer személy szerepelt a nyilvántartásban.

(tovább…) Continue Reading

Meghatározatlan időre

A romániai alkalmazottak majdnem 99 százaléka meghatározatlan időre szóló munkaszerződés alapján dolgozik. Az arány a vidéken dolgozók esetében enyhén alacsonyabb, mint a városon dolgozóknál – derül ki az Országos Statisztikai Intézetnek az életszínvonallal kapcsolatos tavalyi elemzéséből. 

(tovább…) Continue Reading

Jól teljesít a gazdaság – a számadatok szerint

Az Országos Statisztikai Intézet adatai szerint 2017-ben hét százalékkal bővült a román gazdaság teljesítménye az előző esztendőhöz viszonyítva. 2017 utolsó negyedévében 0,6%-kal nőtt a bruttó hazai termék, azaz GDP az előző három hónaphoz képest, 2016 hasonló időszakához viszonyítva pedig, a szezonálisan kiigazított adatok szerint 7,0%-kal bővült a GDP volumene. (tovább…)

Continue Reading