Donald Trump nem avatkozik be az Egyesült Királyság döntéseibe

Donald Trump, aki a NATO-tagországok vezetőinek kedden kezdődött kétnapos londoni találkozóján vesz részt, Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral közösen tartott sajtóértekezletén kijelentette: nem akarja “közbeavatkozással bonyolítani” a helyzetet a december 12-ére kiírt brit választások előtt, és együtt tudna működni a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetőjével, Jeremy Corbynnal is, ha ő nyerné a választást.

(tovább…) Continue Reading

Hurrikán közeledik a Bermuda-szigetekhez

Erős, 3-as fokozatú hurrikán közeledik a Bermuda-szigetekhez, amelyeket helyi idő szerint szerda este érinthet, közölte ma az amerikai hurrikánkutató központ.A vihar kedden erősödött fel 3-as fokozatúra, ami azt jelenti, hogy a széllökések sebessége eléri az óránként 185 kilométeres sebességet.

(tovább…) Continue Reading

Klaus Johannis a brüsszeli EU-csúcsról

A ma és holnap zajló brüsszeli csúcstalálkozó témáiról nyilatkozott Klaus Johannis államfő a román sajtónak kiemelve, hogy a Nagy-Britannia Európai Unióban való maradásáról folyó tárgyalásokon Románia nem fogja elfogadni, hogy korlátozzák az uniós állampolgárok szabad mozgását vagy, hogy a romániai állampolgárokat diszkriminálják a szociális támogatások terén. (tovább…)

Continue Reading