EU-s külügyminiszterek az ukrán helyzetről egyeztetnek Brüsszelben

Az Európai Unió támogatja a Washington és Oroszország között az ukrán helyzetről szóló további tárgyalások megszervezésére tett erőfeszítéseket – jelentette ki Josep Borrell kül-és biztonságpolitikáért felelős uniós főképviselő ma reggel Brüsszelben, az EU-tagállamok külügyminisztereinek tanácskozásra érkezve.

(tovább…) Continue Reading

Már amerikai, brit és orosz vakcinával is oltanak Európában, mégis lassan halad a program

Már több mint 12 millióan megkapták az első védőoltásukat az Egyesült Királyságban. Ez a legjobb arány Európában. A brit hatóságok mégsem elégedettek, mert a kisebb települések lakói nem jelentkeztek a védettségért. A szakértők szerint vidéken sokkal több a járványtagadó és akadnak helyek, ahol maguk a papok agitálnak a vakcina ellen. Bár az a legfontosabb, hogy a nagyvárosok ne alakuljanak gócponttá, a falvak nélkül, nem érhető el a kívánt 60%-os átoltottság.

(tovább…) Continue Reading

Amerikai szankciók a Szkripal-merénylet miatt

Szankciókat vezet be Oroszország ellen Amerika a Szkripal-ügy miatt. „Megállapítást nyert, hogy Oroszország vegyi, vagy biológiai fegyvereket használt és ezzel megsértette a nemzetközi jogot” – közölte az újabb amerikai szankciókat bejelentő Heather Nauert külügyi szóvivő, aki hozzátette, az is figyelemre méltó, hogy Moszkva orosz állampolgárok ellen vetett be ilyen eszközöket. (tovább…)

Continue Reading

Búcsúzik Obama

Utolsó sajtóértekezletét tartotta tegnap Washingtonban Barack Obama távozó amerikai elnök,aki megköszönte a sajtónak a nyolc évig tartó együttműködést, majd nem búcsúbeszédet mondott, hanem az újságírók kérdéseire válaszolt. (tovább…)

Continue Reading