A „szívjóság” áldozatai: a migránsok

A fehérorosz-lengyel határon a helyzet annak ellenére is mind súlyosabbá válik, hogy európai közvetítéssel sikerült elérni, hogy arab légitársaságok hajlandónak mutatkoznak arra, hogy beszüntessék a migránsok szállítását. Sőt, Irak arra is hajlandónak mutatkozik, hogy visszafogadja Fehéroroszországba „menekült” polgárait. Iránból viszont továbbra is folytatódik a légiszállítás. A lengyel hatóságok szerint, melyek szilárdan eltökéltek, hogy megőrzik államuk szuverenitását és egyben Európa külső határait, ez esetben nem migránskérdésről, hanem kifejezetten politikai válságról van szó, melynek célja az Unió destabilizálása. A migránsok zöme Irakból, Szíriából, Afganisztából – Iránból érkezik.

(tovább…) Continue Reading

Folyamatosan csökken a hőmérséklet a lengyel-belarusz határon, már az ENSZ is felszólalt egy humanitárius katasztrófa megelőzése érdekében

Hibrid támadás, ami az Unió destabilizálásának módja – ezzel a néhány szóval lehet leírni a Lengyelország és Fehéroroszország határán kialakult helyzetet. Ahol több száz migránst kényszerített Fehéroroszország az EU-ba – mondta Filippo Grandi, az ENSZ menekültügyi főbiztosa aki  a témáról az Európai Parlamentben beszélt az Euronews híradása értelmében.

(tovább…) Continue Reading

Ma van a holokauszt áldozatainak emléknapja

Románia önállóan, és uniós tagországként is az emberek közötti tolerancia, a diszkriminációmentesség és a béke hirdetője, továbbra is aktívan szerepet vállal a holokauszt emlékezetének megőrzésében és kiegészítésében – hangsúlyozta Ludovic Orban miniszterelnök a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja alkalmából kiadott üzenetében.

(tovább…) Continue Reading

Fázik Európa és a Balkán

Áldozatokat szed a sarki időjárás Európa és a Balkán más tájain is.Magyarországon az utóbbi harminc esztendőben nem volt ilyen hideg. Lengyelországban 12 ember vesztette életét a hétvégén a fagyos időjárás miatt, és a hideg ellen védekezve lakástüzekben is többen meghaltak. A rendkívüli fagyok és a szélcsend hatására fokozódó légszennyezettség miatt pedig több helyen szmogriadót hirdettek. November 1-jétől már összesen 65 személy halt meg a hideg miatt Lengyelországban. (tovább…)

Continue Reading