Új szakok indulhatnak a követező tanévtől a Sapientia egyetemen

Véglegesítették az erdőmérnöki és vadgazdálkodási szak akkreditációját a Sapientián – jelentette be Kató Béla. A  Sapientia Alapítvány elnöke szerint már csak a hivatalos dokumentumokat várják, hogy  2020 őszétől beindíthassák Sepsiszentgyörgyön a képzést. Emellett a Sapientia két testnevelés és sporttudománnyal kapcsolatos szak indítását is tervezi. Kató Béla arról is beszámolt, hogy megvásároltak a város végén, a Sepsi Arénával szemben egy 12 hektáros területet, amelyre egyetemi campus építését tervezik.

Continue Reading

Boldog új esztendőt kívánunk!

Mai egyórás ünnepi műsorunk első felében újévi köszöntőt mond Tamás József csíkszeredai római-katolikus segédpüspök, Kató Béla református- és Bálint-Benczédi Ferenc unitárius püspök, valamint Koszta István, evangélikus püspökhelyettes. Ezt követően betekintünk az Aprók Táncházába, amelyet Ádám Katalin pedagógus, kézművesség- és népi gyermekjátékok-oktató tart, a Pörgettyű Népi Játszóház keretében, Csíkszeredában.

Continue Reading

Egyetemi campust épít Sepsiszentgyörgyön a Sapientia

Tízhektáros telket vásárol és egyetemi campust épít Sepsiszentgyörgyön a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemet működtető Sapientia Alapítvány magyar állami támogatásból – közölte hétfői számában a Krónika című napilap.

A magyar kormány 4,15 milliárd forinttal támogatja az alapítvány sepsiszentgyörgyi fejlesztéseit, ahol a 2015 óta működő agrármérnöki szak mellett még idén elindulhat az erdőmérnöki képzés és a következő két évben a sport szak is beindulhat – tudta meg a Krónika Kató Béla erdélyi református püspöktől, a Sapientia Alapítvány kuratóriumának elnökétől. A campus-építési projekt az idei év egyik prioritása, ám lebonyolítása többéves folyamat, hiszen hosszadalmas és bürokratikus eljárás, amíg a telekvásárlástól az építkezés befejezéséig eljutnak. Az alapítvány elnöke hozzátette: hangsúlyt fektetnek az új szakok beindításához szükséges infrastruktúra kiépítésére is.

Continue Reading