Három Tenger Kezdeményezés – csúcstalálkozó Bukarestben

Közlekedési, energetikai és digitális hálózatok fejlesztéséről és összekapcsolásáról egyeztek meg Bukarestben a Három Tenger Kezdeményezés országai, és elfogadták a közösen megvalósítandó projektek listáját – jelentette be kedden Klaus Johannis államfő a Három Tenger Kezdeményezés  bukaresti csúcstalálkozójának eredményeit ismertetve. (tovább…)

Continue Reading

A schengeni csatlakozás újabb feltételei

Másként vetődik fel majd az Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmus és a schengeni övezethez való csatlakozás kérdése, ha az igazságügyi törvények a parlament által elfogadott változatban maradnak – jelentette ki szerdán az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker a román államfővel tartott közös sajtótájékoztatón Brüsszelben ?tájékoztat az Agerpres hírügynökség. (tovább…)

Continue Reading

Az Európai Bizottság elnökének tanácsosa lett Dacian Cioloş

Dacian Cioloş volt mezőgazdasági biztos tegnaptól Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének csapatába került, mint  különleges élelmiszerbiztonsági tanácsos. Indoklásában Junker azt mondta, azért esett a választás Dacian Cioloşra, mert ez utóbbi elegendő tapasztalattal és felkészültséggel rendelkezik ahhoz, hogy új tisztségében jó munkát végezhessen. (tovább…)

Continue Reading