Havazás bénítja meg Nyugat-Európát

Egyszerre hozott ködöt, esőt és havazást a Darcy névre keresztelt vihar az Egyesült Királyság keleti partvidékére. A sarkvidéki hideg egyenesen Oroszországból érkezett és volt ahol -10 fokig hűtötte a levegőt. A vastag hótakaró szinte járhatatlanná tette a főutakat Angliában, és hétfőre virradóan több oltóközpontot is be kellett zárni az ítéletidő miatt.

(tovább…) Continue Reading

Enyhítés helyett inkább szigorítanak az EU-ban és Angliában is

Éjfélkor az Egyesült Királyság újra bezárkózott, immáron harmadszor – tudósít az euronews.com. Bár a szigetországban már két különböző vakcinával is megkezdődött a tömeges oltás, a gyorsabban terjedő, új koronavírustörzs miatt folyamatosan nő a fertőzöttek száma. Több kórház már kitette a megtelt táblát.

(tovább…) Continue Reading

Letartóztatások Franciaországban

A párizsi tüntetők tíz százaléka került őrizetbe – tudósít a Magyar Távirati Iroda. A francia kormány szociális és adópolitikája ellen tüntető sárga mellényesek megmozdulásait kísérő zavargások miatt 1929 személyt állítottak elő és 1709-en kerültek őrizetbe, közülük több mint ezren Párizsban, ami kivételesen magas szám – derül ki a belügyminisztérium által tegnap közzétett végleges adatokból. (tovább…)

Continue Reading