Meleg ebéd – sikeres a kísérleti program

A 2021-2022-es tanévben Kovászna megye hatmillió lejt fordít a tej-kifli-alma programra, ugyanakkor a megyéből három község részt vesz abban a kísérleti programban, amely meleg ebédet biztosít az iskolásoknak. Az augusztus végén  megjelent kormányhatározatnak megfelelően a tej-kifli-alma programon keresztül Kovászna megye 6 millió lej értékben biztosít pékárut, gyümölcsöt és tejterméket 23 ezer gyermek számára.

(tovább…) Continue Reading

Irány a Matek-Infó!

Több mint ezerhétszáz XI. és XII. osztályos diák vesz részt Kolozsváron az április 6-án, szombaton 9:00 órakor kezdődő BBTE Matek-Infó versenyen, amelyet hetedik alkalommal szervez meg a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Matematika és Informatika Kara. A verseny megszervezésével a Matematika és Informatika Karra felvételizni készülő középiskolás diákokat szólítja meg a BBTE.

(tovább…) Continue Reading

Mondjon le!

Több mint 130 ezer ingázó diák szenved kárt amiatt, hogy a kormány nem téríti meg teljes egészében az útiköltséget – írta közleményében a Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége, amely több más diákszervezettel együtt a kormány lemondását követeli emiatt. (tovább…)

Continue Reading