„Technikai” dokumentumot írt alá az ALDE és a Pro Románia

Sorin Cîmpeanu és Norica Nicolai lesznek a Pro Románia – Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) választási szövetség társ-elnökei, amelyek együtt támogatják Mircea Diaconu elnöki jelöltségét – jelentette be még kedden este Victor Ponta, a Pro Románia elnöke. A Mircea Diaconu jelöltségét támogató megállapodást ma alá is írta  a Pro Románia és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége.

(tovább…) Continue Reading

Lemondott a belügyminiszter

Lemondott tisztségről Carmen Dan. A tárcavezető a Szociáldemokrata Párt országos végrehajtó bizottságának a kormányátalakításról döntő ülése előtt jelentette be, hogy lemondott tisztségéről. „Emelt fővel távozom. (…) Nincs, amit felrónom magamnak” – mondta az újságíróknak Carmen Dan.

(tovább…) Continue Reading

Ma tárgyalják a külföldön élő román állampolgárok szavazására vonatkozó tervezetet

A felsőház elnöke, Călin Popescu-Tăriceanu elmondta, hogy még ma, július elsején a szenátus plénuma elé szeretnék terjeszteni a külföldön élő román állampolgárok szavazására vonatkozó tervezetet. A házbizottsági ülés során elindították a tervezet plénum elé kerülését megelőző folyamatokat: azaz jóváhagyás végett átküldték azt az illetékes intézményeknek és felsőházi szakbizottságoknak. A testületeknek még a mai nap folyamán meg kell fogalmazniuk észrevételeiket és szavazniuk kell a projekt jóváhagyásáról, hogy az a szenátus plénuma, majd a képviselőház elé kerüljön.

(tovább…) Continue Reading

Péntekig zajlik a költségvetés és a társadalombiztosítási költségvetés vitája

A parlament plénuma ma  kezdte tárgyalni a 2018-as költségvetést. A napirendi pontok között megvitatják a polgármesterek által felvetett problémát, miszerint az új adóügyi törvény előírásai miatt csökkennek a helyi bevételek, így kevesebb pénz jut a befektetésekre és nehezebbé válik az Uniós alapok lehívása is.A képviselők és a szenátorok ma tárgyalnak a Román Állami Rádiótársaság illetve a Közszolgálati Televízió költségvetéséről is. (tovább…)

Continue Reading