Feszültség a határon – Torlódások vannak a Románia nyugati határátkelőinél

Buszok, személygépkocsik kénytelenek több órán át várakozni az ország Arad megyei határátkelőinél mert nincs megfelelő számú személyzet, amely hatékonyan tudná elvégezni az országba bejutni szándékozók járványügyi osztályozását. A Digi 24 hírtelevízió arról számolt be, hogy a nagylaki határátkelőnél szinte a zendülésig fokozódott az elégedetlenség, mivel az új szabályozások értelmében a negatív covid-teszttel rendelkezőknek is karanténba kellett menniük.

(tovább…) Continue Reading

Magyarok Kenyere 2020

Idén tízéves a Magyarok Kenyere program, amelynek keretében Magyarország területéről és a Kárpát-medence magyarlakta régióiból ajánlanak fel búzát a gazdák és gazdaszervezetek magyar gyermekeket segítő szervezetek számára. Tavaly közel 5700 magyarországi és külhoni magyar gazda vett részt az adományozásban, mintegy 800 tonna búzát adva össze.

(tovább…) Continue Reading

A liberálisokkal marad Aradon az RMDSZ

A helyhatósági választások után hamarosan megalakulnak az új összetételű helyi és megyei önkormányzatok. Ahol a magyar pártok és szervezetek képviselői kisebbségben vannak, élénk érdeklődés követi, hogy hol, kivel kötnek együttműködést az önkormányzati tisztségek, a magyar közösségnek juttatott támogatások érdekében. (tovább…)

Continue Reading