Közvitára bocsátotta az Anghel Saligny beruházási program alkalmazási módszertanát a fejlesztési minisztérium

A közvitára bocsátott jogszabály-tervezet a fejlesztési minisztérium honlapján érhető el, ugyanott olvasható a fejlesztési keretprogrammal kapcsolatos költségszabvány-javaslat is, amely az európai uniós forrásokból finanszírozott beruházásokkal azonos költséghatárokat szab meg a víz-, szennyvíz- és gázhálózatok esetében, az úthálózati infrastruktúra bővítésére pedig egy 2018-ban eltörölt költségszabvány naprakész változatát javasolja.

(tovább…) Continue Reading

Civil szervezetek fordultak a nép ügyvédjéhez az Anghel Saligny Országos Beruházási Program kapcsán

Hétfő este megjelent a Hivatalos Közlönyben az Anghel Saligny mérnökről elnevezett országos beruházási programot jóváhagyó sürgősségi kormányrendelet. A rendelet értelmében a fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős minisztérium 2021 és 2028 között bonyolítja le a programot, amelynek keretösszege 50 milliárd lej.

(tovább…) Continue Reading

Fejlesztés, vagy zsarolás?

Az USR PLUS megzsarolta a többi koalíciós partnert, amikor kilátásba helyezte, hogy csak akkor szavazza meg a koalíción belül vitát kiváltó országos fejlesztési programot, ha az RMDSZ és a liberálisok elfogadják a speciális ügyészség felszámolásáról szóló indítványt az általuk javasolt formában – nyilatkozta Kelemen Hunor.

(tovább…) Continue Reading