Szoros a költségvetés – alkotmánybírósággal fenyegetőzik a miniszterelnök

Semmilyen plusz kiadást nem bír el a költségvetés jelen pillanatban- jelentette ki hétfőn Ludovic Orban miniszterelnök, aki felszólította a parlamenti pártok képviselőit, hogy utasítsák el a plénumban azokat a módosító javaslatokat, amelyeket a költségvetési bizottság szavazott meg a költségvetés-kiigazítás kapcsán. Úgy fogalmazott: a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselőinek javaslatai ‘rendkívül nagy veszélybe’ sodorják Romániát.

(tovább…) Continue Reading

Törvény tiltja a pénzmosást, a terrorizmust

Kihirdette csütörtökön, július 11-én Klaus Johannis államfő a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megelőzéséről szóló törvényt. A törvény – amellyel a kezdeményezők célja átültetni a romániai jogrendbe a pénzmosás elleni uniós irányelvet – többek között előírja, hogy a különféle egyesületeknek és alapítványoknak be kell jelenteniük az illetékes állami intézményeknek a támogatások reális haszonélvezőit.

(tovább…) Continue Reading

Ma este hét órától ülésezik a Legfelsőbb Védelmi Tanács

A lehallgatásokkal kapcsolatos alkotmánybírósági döntés nyomán ülésezik ma a Legfelsőbb Védelmi Tanács.Augustin Zegrean alkotmánybírósági elnök tegnap a sajtónak nyilatkozva elmondta: a döntés után senki nem ússza meg büntetés nélkül. Az alkotmánybíróság határozata hatályon kívül helyezte a titkosszolgálati megfigyelések és lehallgatások jogalapjául szolgáló törvénycikkelyt. (tovább…)

Continue Reading