• Cele 2.5000 de kg de grâu strânse de fermierii din jud. Covasna, în cadrul programului Pâinea maghiarilor, vor fi prelucrate astăzi la moara din Reci, iar făina va fi donată Fundației Sfântu Francisc din Deva, Asociației Familiilor Mari, respectiv persoanelor nevoiașe din Harghita. Asociația Fermierilor Secui participă pentru al 2-lea an consecutive la program.
• INTERVIU cu redactorul albumului ”Valorile culinare locale din zona Aradului” apărut în cadrul colaborării dintre Consiliile Județene Arad și Békés din Ungaria.
• Astăzi are loc la Oradea o lansare de carte online al lui NEUMANN Ottó. Romanul intitulat ”Valsul carierei” rememorează viața intelectualilor maghiari din România în anii ’70-80.
• În ciuda pandemiei, în Ardeal au fost date în folosință anul acesta două mall-uri noi, iar până la finalul anului vor intra în exploatare alte trei, la Timișoara, Sibiu și Sfântu Gheorghe.
• Premierul ungar Viktor ORBÁN l-a felicitat printr-o scrisoare pe preşedintele Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică, László BRENZOVICS, pentru succesul pe care organizaţia l-a obţinut la recentele alegeri locale din Ucraina.
• Liderii partidului de guvernământ din Ungaria ţin pumnii pentru actualul preşedinte republican Donald Trump, în timp ce liderii opoziției sunt convinși că interesul Uniunii Europene și al Ungariei este ca alegerile prezidențiale de săptămâna viitoare să fie câștigate de democratul Joe Biden.
• Un documentar CBC (Canada) relevă faptul că sigla și conceptul de reciclare au fost inventate de industrie pentru a împăca conștiința consumatorilor și a masca, astfel, efectul dăunător al plasticului asupra naturii; în realitate doar 10 la sută din plasticul comercializat se reciclează.
• COMEMORARE: În data de 29 octombrie 1911 a murit Joseph Pulitzer (născut Pulitzer József), publicist american de origine ungară, fondatorul cunoscutelor premii care-i poartă numele (opt pentru jurnalişti şi cinci pentru scriitori), atribuite din 1917, anual, de fundaţia constituită după moartea sa.

Bejegyzés navigáció