• Emisiunea în limba maghiară din Bucureşti a Redacţiei Minorităţi din cadrul Radio România îi invită pe toţi ascultătorii să aniverseze împreună la Casa de Cultură ?Petőfi Sándor? din Bucureşti, împlinirea a 70 de ani de la prima difuzare a programului (ora 19:00, Str. Ion Zalomit nr. 6). Astăzi vom prezenta şi pagina noastră reînnoită de internet.
  • Insert cu Kósa András, directorul Institutul Maghiar din Bucureşti despre evenimentele literare în limba maghiară în cadrul Salonului Internaţional de Carte BOOKFEST, care începe astăzi. Instiutul Balassi va fi prezent la cu proiectul DONAU LOUNGE în Cafeneaua Bookfest şi Clubul Şoriceilor din Bookfest.
  • Astăzi, la ora 19:00, la Institutul Maghiar din Bucureşti are loc vernisajul expoziţiei fotografice a lui Francisc Vaida. Expoziţia intitulată ?Malkotsch? este un eseu despre trecerea timpului. În peregrinările lui prin Dobrogea, Francisc Vaida, fost deputat UDMR în judeţul Tulcea, a găsit un loc ce i-a marcat modul lui de înţelegere asupra unei comunităţi. ?Cum se naşte, cum trăieşte şi cum dispare? Ce rămâne după ce disapare o comunitate? Un gol imens care nu mai poate fi împlinit de simbolurile comunităţii: biserica, şcoala, cimitirul? ? spune fotograful Francisc Vaida.
  • Astăzi şi mâine (20-21 mai 2015) are loc conferinţă ştiinţifică intitulată ?Politici pe tema cetăţeniei şi migraţiei? la Institutul Balassi ? Institutul Maghiar din Bucureşti. În ultima perioadă aceste două teme – cetăţenia şi migraţia – au avut un rol definitoriu în ce priveşte discursul politic şi social în ţările noastre, de aceea considerăm oportună iniţierea unui dialog cu participarea juriştilor, politologilor şi sociologilor bulgari, maghiari şi români, pe marginea politicii privind cetăţenia în aceste ţări, respectiv a analizei problematicii privind migraţia (emigrare şi refugiaţi) ce constituie o provocare pentru societăţile noastre.
  • În emisiunea ?Natura Studio?, realizată de Benedek Csilla vom difuza un interviu cu Dezméri Mária, asistent medical generalist si instructor de masaj pentru bebelusi certificat IAIM. International Association of Infant Massage – este cea mai mare ?i cea mai experimentată organiza?ie de masaj pentru copii din lume, cu o prezen?ă în peste 50 de ?ări. Tehnica de masaj a fondatorului IAIM, Vimala McClure, care datează incă din anii 1970, este sus?inută de dovezi ?tiin?ifice ?i medicale actuale. Această tehnică de masaj combină masajul suedez, masajul indian şi reflexoterapia cu elemente de yoga.

Bejegyzés navigáció