Az ország érdekében Biden elnöknek el kell hagynia a versenyt – ezzel a címmel jelentetett meg szerkesztőségi vezércikket a New York Times, amelyben arra kéri a regnáló elnököt, hogy lépjen vissza a választási versenytől és indítson mást a Demokrata Párt Donald Trump ellen a novemberi elnökválasztáson.

Ahogy arról beszámoltunk, Joe Biden katasztrofális teljesítményt nyújtott az elnökjelöltek csütörtöki, első vitáján. A demokrata politikus eleve csak azért ment bele a vitába republikánus riválisával, hogy eloszlassa a korával és alkalmasságával kapcsolatos kételyeket, ehelyett csak megerősítette azokat. Már aznap éjjel olyan cikkek jelentek meg, amelyek szerint pánik tört ki a Demokrata Pártban, és annak a lehetőségét keresik, hogy kit lehetne Biden helyett jelölni elnöknek.

A New York Times hangsúlyozza: nem szabad elfelejteni, hogy Biden hívta ki Trumpot erre a szópárbajra, ő határozta meg a szabályokat, és ragaszkodott az általános választási vitákhoz képest több hónappal korábbi időponthoz. Azonban most szembe kell néznie azzal, hogy megbukott a saját tesztjén, fogalmazott az amerikai liberális napilap.