Az évekig romos állapotban lévő egykori szállodát 2020 szeptemberében megvásárolta a Sapientia egyetemet működtető alapítvány. Az épület az egyetemen zajló néptáncoktatás helyszíne és az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány kolozsvári székhelye lett, és több mint három év után sikerült befejezni a teljes körű felújítását.

Az átadó ünnepséget a Sapientia kolozsvári tánckarának másodéves hallgatói nyitották meg.

Tonk Márton rektor kiemelte, az egyetemnek „ambiciózus céljai, törekvései vannak” – a Bocskai-ház, a Tordai úti oktatási épület és a Déva utcai épület után elérkezett a Melody Szálló felújítása is, így már mind a négy égtáj irányába építkeznek. Kiemelte, a Melody a bizonyítéka annak is, hogy a vásárlást támogató magyar kormánnyal hosszú távú együttműködést terveznek, és közös gondolkodással és világnézettel rendelkeznek.

A Sapientia Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Kató Béla református püspök felidézte: az ingatlant a katolikus státustól vették el a román hatóságok, és az, hogy a magyar állam megvásárolta és finanszírozta a felújítását, olyan csoda, amelyet biztos, hogy nem csak emberek akartak.