Viharokra figyelmeztető sárga jelzésű riasztást adott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország 23 megyéjére.

Az előrejelzések szerint kedden 15 órától szerda 15 óráig a Bánságban, Körösvidék déli részén, Erdélyben és a hegyvidéki területeken a fokozott légköri instabilitás miatt villámlással kísért záporokra, 55-70 kilométeres óránkénti sebességet elérő széllökésekre, viharokra, helyenként jégesőre is számítani lehet. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 20-25 litert, helyenként a 40 litert négyzetméterenként.

A sárga jelzésű riasztás Beszterce-Naszód, Maros, Hargita, Kovászna, Kolozs, Fehér, Szeben, Brassó, Hunyad, Arad, Temes és Krassó-Szörény megye teljes területére, illetve Suceava, Neamţ, Bákó, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj és Mehedinţi megye egy részére érvényes.

A meteorológusok szerint kedden 14 órától szerda este 8 óráig országszerte előfordulhatnak záporok, zivatarok, kezdetben csak a nyugati és a központi országrészben, majd a többi régióban is. Szerdától jelentősen lehűl az idő, az 1500 méteren felüli területeken havas eső, havazás várható.