A Natura Stúdió mai adásában az egyik legősibb hangszerünkkel, a dorombbal, ismerkedünk a világ egyik legismertebb dorombjátékosa által.

Szilágyi Áron (fénykép: Bakó Mihály)

Szilágyi Áron egész életében jelen volt a dorombzene édesapja – Szilágyi Zoltán – jóvoltából, aki nemzetközileg elismert dorombkészítő mester. Hangszereit világszerte ismerik a dorombzenészek, akárcsak Kecskemét nevét, hiszen már a 80-as évek közepétől a világ minden részéről járnak oda emberek, hogy kézi készítésű mesterhangszereket szerezzenek be. Áron 2005-től rendszeresen szervez dorombfesztiválokat Kecskeméten, ahol volt már nagy, nemzetközi doromb-világtalálkozó is, így aki ezzel a hangszerrel kicsit is komolaybban foglalkozik ismeri e város nevét.

Szilágyi Áron a közelmúltban – az Európától Szibérián át Japánig nagy rajongótáborral rendelkező – Zoord zenekarával tartott székelyföldi turnét. Az idén 10 éves együttessel Sepsiszentgyörgyön és Csíkszeredában játszottak. A székelyföldi koncertek után, Áron egy gyimesi zenei táborban tanított dorombozást.

Hallgassa meg a műsort!

Szilágyi Áron (fénykép: Bakó Mihály)
Zoord zenekar (fénykép: Sevecsek Béla)