Visszatérhet a pályára Simona Halep teniszező, miután a lausanne-i nemzetközi sportdöntőbíróság (CAS) a négy éves eltiltását 9 hónapra csökkentette.

A 32 éves Halep versenyzési engedélyét 2022 októberében ideiglenesen felfüggesztették, mert az amerikai nyílt bajnokságon levett A és B mintájában is kimutatták a tiltólistás roxadustat jelenlétét. Ez a szer fokozza az eritropoetin (EPO) endogén termelését, serkenti a hemoglobin és a vörösvértestek termelődését, ezért vérszegénység ellen használják. Halep akkor azt mondta, bizonyítékai vannak rá, hogy egy engedélyezett, de szennyezett táplálékkiegészítőből került a szervezetébe roxadustat. A sportág tisztaságát felügyelő szervezet (ITIA) illetékesei egyrészt elfogadták a játékos érvelését, másrészt viszont megállapították, hogy az általa elismert mennyiség nem eredményezhette volna a pozitív mintákban talált magas koncentrációt, ezért négy évre eltiltották.

A CAS azonban most felülbírálta az első fokú döntést, és megállapította, hogy a játékos eltiltását 4 évről 9 hónapra csökkentik. Az eltiltása így 2023 július 6-án járt le.