Szerdán folytatják az egyeztetést a koalíciós pártok vezetői a választások esetleges összevonásáról; több forgatókönyvet is mérlegelnek, de egyikről sem született még megállapodás – értesült az AGERPRES pártforrásokból.

Ezek szerint hétfőn külön-külön tárgyaltak a témáról a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselői, miután vasárnap is találkozott Marcel Ciolacu és Nicolae Ciucă pártelnök. 

Az Agerpres szerint a két párt a választások összevonásának jogszabályi vonatkozásait vizsgálja, egy esetleges közös államfőjelöltről nem volt szó az egyeztetéseken. Ez azért furcsa, mert korábban több vezető liberális politikus is azt nyilatkozta, hogy a szociáldemokraták a közös államfőjelölt indítását kérték a koalíciós partnerek által óhajtott összevonás fejében. Ezt áttételesen megerősítette Gabriel Zetea szociáldemokrata alelnök hétfőn, amikor azt hangoztatta, hogy pártjának semmi ellenvetése nincs a választások összevonásával szemben, ha a liberális partnereik megértik, hogy az egész évre szóló választási menetrendre van szükség.