Benyújtotta lemondását posztjáról Julija Laputyina veteránügyi miniszter. A hírt közlő parlamenti államtitkár, Tarasz Melnicsuk nem tért ki arra, milyen indokkal mondott le a miniszter.

A parlament 2020. december 18-án nevezte ki Laputyinát veteránügyi miniszternek Denisz Smihal kormányfő javaslatára. Laputyina azt megelőzően csaknem harminc évig szolgált az Ukrán Biztonsági Szolgálatnál (SZBU), 2014 áprilisál részt vet a donyecki szakadárok elleni harcokban. 2020-ban ő lett a második női tábornok Ukrajna történelmében.

Hetek óta olyan kiszivárogtatások jelentek meg az ukrán és a nemzetközi sajtóban, hogy az ukrán elnök leváltani készül az ukrán fegyveres erők főparancsnokát, Valerij Zaluzsnijt. Volodimir Zelenszkij  a RAI olasz állami televíziónak adott, vasárnap sugárzott interjújában azt mondta, hogy több magasrangú tisztségviselő leváltásával új kezdetet fontolgat a csaknem két éve zajló orosz-ukrán háború menetében. Zelenszkij ugyanakkor kijelentette, hogy az esetleges változások túlmutatnak egyetlen személy leváltásán.