Többszáz oldalnyi dokumentumot hoznak nyilvánosságra Jeffrey Epstein ügyében, a bírósági iratok közel kétszáz olyan nevet tartalmaznak, akik köthetők Epstein szexbotrányához.

Olyan dokumentumokról van szó, amelyek abban a még 2015-ben indított, és azóta lezárt rágalmazási perben kerültek elő, amelyet Epstein egyik áldozata, Virginia Giuffre indított a férfi és annak bűntársa, Ghislaine Maxwell ellen. Loretta Preska New York-i bíró decemberben határozott úgy, hogy a peranyagot teljes terjedelmében – azaz az addig kitakart nevekkel együtt – nyilvánosságra kell hozni. A dokumentumokat több körben adják ki, az első adagot szerdán publikálták.

A közel kétszáz név közt politikusok, befolyásos üzletemberek és egyéb prominens személyiségek is vannak, felbukkan többek közt

Donald Trump, András herceg, David Copperfield, Michael Jackson és Stephen Hawking neve is.

Azt azonban hangsúlyozzák: az, hogy valakinek a neve szerepel a dokumentumokban távolról sem jelenti azt, hogy bármilyen mértékben köthetők Epstein bűncselekményeihez, van, akinek a neve csak futólag merült fel a tárgyalásokon. Az első körben nyilvánosságra hozott dokumentumok a CNN szerint nem tartalmaznak olyan horderejű új információkat, amelyek eddig ne lettek volna ismertek a nyilvánosság előtt.